6 років DAH

6 років DAH

10 серпня наш клуб відсвяткував свій день народження, і ми згадали історію маленьких кроків і важливих змін довжиною у 6 років.

Все почалось у 2017 з першої «Ранкової поради» - зустрічі з колегами зранку за бесідою про нагальне у дизайні. Натхненні, продуктивні та все більш регулярні такі собі «ранкові розмови» заклали першу цеглину до фундаменту майбутньої спільноти.

З часом було зрозуміло, що просто зустрічатись недостатньо, що є запити, що є потреба у формуванні культури послуги дизайну в цілому, і що ми переростаємо в спільноту, яка має мету та місію.

Дуже влучну назву Design Advice & Help Club DAH нам запропонувала Віка Федишина.

Так, у 2017 було розпочато діяльність закритого клубу для дизайнерів DAH, гасло якого: розвиток цінності саме українського дизайну в Україні.

В цей же рік ми створили «Ідеальний договір на послуги дизайну інтерʼєру» (Він актуальний і непохитний досі, тому його можна придбати на нашому сайті).

Задачі зростали, кількість питань збільшилась, тому ми долучили в команду ще трьох неймовірно творчих людей: Олю Набігуз, Настю та Михайла Кучеренків, і вже у 2018 відсвяткували першу річницю спільноти. На цьому святі були присутні понад 100 дизайнерів, та саме про український дизайн нам розповідала Вікторія Якуша.

2019/2020 роки ми активно брали участь в різних заходах, реалізували поїздку до Дубая на міжнародну виставку і багато спілкувались.

Ковід. В цей період ми не припиняли діяльність спільноти і перевели її у формат онлайн.

2022 рік – війна з Росією. Катерина Саніна робить етери, щоб підтримати та стабілізувати розгублених дизайнерів.

З травня 2023 року наша спільнота знов запустила свою діяльність в онлайн та офлайн форматах у Києві. Це були зустрічі, семінари, майстермайнди, вебінари.

Наше сьогодення кардинально змінилось. Ми мали зрозуміти, що актуально і працює зараз, в тому числі формати подачі та види діяльності спільноти. Які болі актуальні. І це були надзвичайно продуктивні місяці. Ці три місяці ми працювали в тестовому режимі, а вже з жовтня виходимо в сталий режим з новими ідеями та натхненням.